Kashmir Restaurant

In English / Magyarul
  Figyelem! ÚJ!
Törzsvendég kedvezményt vezetünk be.Kérem érdeklődjön a felszolgálónál !


  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  Büfé ebéd 1 390 Ft-tól!
  Letöltés:
PDFétlapunk
Free WiFi Hotspot

Feldobox

Párját ritkítja 1. - Kashmir


Az indiai konyhák fővárosi csoportjában kialakulóban van egy jól körülhatárolható alcsoport, amely a rusztikusabb, komoly fűszerezésű ételek helyett egy finomított ízvilággal várja a dekadens ízlésű vendégeket.

Ezeket én jobb híján yuppie indiainak neveztem el, ide tartozik többek között a tavaly már meglátogatott Salaam Bombay és a Kama Sutra - és az alábbi két hely is.


Ez a yuppie konyha egyáltalán nem jelent rossz konyhát, mindössze arról van szó, hogy kíméletesen bánnak a fűszerekkel. Semmi sem csíp úgy, hogy az ember orrnyergéről elkezd ömleni a veríték, és a szájában még másnap reggel is érezni a szolid égési sérülések nyomait, aminek köszönhetően eme helyek ideálisak az indiai konyhával való, komolyabb áldozatokat nem igénylő ismerkedésre, de a haladók és a komolyabb izgalmakra vágyóknak néhol bizony csalódásra kell számítaniuk. Az egyébként mindenféleképpen megjegyzendő, hogy indiaiban rosszat enni eddig nem nagyon sikerült, az egyes helyek leggyengébb tételei is magasan fölötte álltak annak, amit a hazai kisvendéglők tekintetében a nagy átlag kifejezéssel szokás illetni. A Kashmirban sincs ez másképp, a kozmopolita hangulattal operáló hely ugyan nem a legjobb indiai a városban, de ez nem jelenti azt, hogy bárkinek csalódnia kellene, aki egy jó tikka masalát vagy kadhit szeretne enni, hozzá meg egy jó mango lassit inni. A mango lassit egyébként itt is (mint a Shalimar kivételével mindenhol) túlcukrozzák, de a kevésbé édesszájúak nyugodtan szóljanak, és akkor a cukor kihagyásával kitűnő, savanykás italhoz juthatnak. A hely Achilles-sarka leves és samosa fronton mutatkozik meg. Utóbbi túlságosan olajos és nehéz, az efféle leveles tésztába göngyölt mindenfélének pedig a halála, amikor megszívja magát az egyébként sem túl jó minőségű napraforgóolajjal. A levesek közül az indiai csirkeleves kifejezett melléfogás, az egyetlen karaktert a tetejére szórt friss koriander kölcsönzi a kicsit híg és testetlen, gombával és csirkével megpakolt tejszínes lének. Az indiai zöldségleves, a thupa már jobb valamivel, rengeteg harsogó zöldségből és pikáns, fűszeres húslevesalapból készül: korrekt, koncentrált, bár a vége felé unalmassá váló étel. Ebédünk többi része teljesen rendben van, a marhával kért tikka masala és a kadhi bárány elsőrangú, a hús vajpuha, és mindkettő szaftja sűrű és fűszeres - bár a kadhi bárány nem elég csípős sajnos, de hát a környék banknegyedeinek dolgozói biztos nincsenek hozzászokva az indiai rokkendrollhoz. A felszolgálással akad némi probléma, a pincér úgy viselkedik, mintha csak beugrott volna kisegíteni, a helyhez semmi köze nincsen, fölveszi a rendelést, kihozza az ételt, de az üres poharakat látva eszébe nem jut megkérdezni, hogy szeretnénk-e még inni.

Étel: 3
Kiszolgálás: 3
Ár/érték: 2,5

1051 Bp., Arany János u. 13.
Tel.: 354-1806