Kashmir Restaurant

In English / Magyarul
  Attention! NEW!
We are providing new discount for our regular clients. Please ask your waiter!


  Subscribe to our newsletter
  Buffet lunch from 1 390 HUF!
  Download:
PDFour menu
Free WiFi Hotspot

Feldobox

Mesés kelet Budapest szívében!


Az indiai konyha ősi filozófiája időtálló, több mint 4000 éves, az egészségre és a kellemes közérzetre összpontosul, arra törekedve, hogy helyreállítsa test és lélek harmóniáját.

Táplálék testnek és léleknek

A képlet nagyon egyszerű: étkezésünk mennyisége meghatározza testünk súlyát, az elfogyasztott táplálékok minősége pedig a közérzetünkre gyakorol hatást. Rajtunk múlik, hogy az, ami a tányérunkra kerül táplálék vagy méreg-e a szervezetnek. Ha odafigyelünk arra, hogy kiváló minőségű ételeket vegyünk magunkhoz és mindvégig szem előtt tartjuk a mértékletességet, biztosak lehetünk benne, hogy testünk-lelkünk számára is azt adjuk, amire szüksége van.

 

A Kashmir csodája

A Kashmir Indiai étteremben, Budapest szívében ebben a szellemben készítik különleges egzotikus fogásaikat az eredeti indiai szakácsok, gondosan válogatott, magyar őstermelőktől származó friss alapanyagokból. A varázslatos környezet, a felszolgálók udvariassága garantálja a meghitt keleti hangulatot. “Vendégeink egészsége és lelki egyensúlya kiemelkedően fontos számunkra, és ezt éreztetjük is velük. Többek között ez lehet az oka annak, hogy közülük sokan rendszeresen visszatérnek hozzánk” – avatott be filozófiájukba az étterem vezetője.

 

Sokszínű India

Az Indiai szubkontinens 3.000.000 négyzetkilométeren terül el, és a fenséges Himalájától a síkságokon át, trópusi erdőket, sivatagokat és a partvonalak mentén húzódó pazar strandokat öleli fel. Az éghajlat a hideg északtól a Himalája alatti mérsékelt régión át a nyugati és déli részek trópusi klímájáig mindent magába foglal. A régió rasszok és vallások sokaságának ad otthont: hinduk, muszlimok, keresztények, szikhek, jainák, párszik és más apró felekezet kap itt helyet és az ország konyhája is olyan változatos, mint a népessége és a földrajzi jellegzetességei.

 

Az ízek tárháza

A Kashmír Étterem nagyrészt az észak-indiai és kashmíri konyhát képviseli, amely nagy gazdagságával tűnik ki, főképp csonthéjasokon, szárított gyümölcsökön, vajon és tejszínen alapul. A fűszereket finom érzékkel keverik, hogy az ízeket maximálisan kiemeljék. A fogások nagy gonddal készülnek a legfrissebb alapanyagokból, tradicionális fűszerekkel, amelyek nem csak az ízeket dobják fel, hanem nagyszerű étvágygerjesztőként és emésztés-elősegítőkként is működnek. Ha kíváncsi vagy, milyen fogásokkal várnak ebben a meseszerű étteremben, kattints ide!

 


Indiában az ételt nagyon komolyan veszik, Isten ajándékának tekintik, ennek megfelelően tisztelettel kezelik és a vendég áldásnak számít. A Kashmir Étteremben is ebben hisznek, és igyekszenek megőrizni az indiai vendéglátás szakrális természetét.