Kashmir Restaurant

In English / Magyarul
  Attention! NEW!
We are providing new discount for our regular clients. Please ask your waiter!


  Subscribe to our newsletter
  Buffet lunch from 1 390 HUF!
  Download:
PDFour menu
Free WiFi Hotspot

Feldobox

Kashmir Indiai Étterem


2006 július
Van ember, akinek eszébe jut az V. kerületi Arany János utcában szabad ég alatt ebédelni?
Úgylátszik van, mert legalább két étterem asztalokat és székeket tett ki a járdára, az egyik a Pomo D'oro , a másik a Kashmir. Hogy mégis az utcán ülünk le, annak egyetlen oka van: a vasárnap, amikor csupán a környék galambjai veszélyeztetik a a békés ebédelés folyamatát, az általában elviselhetetlen zajjal és bűzzel járó hétköznapi autóforgalom szerencsére nem.

Leülünk és megállapítjuk, hogy a Lipótváros egészen más arcát mutatja egy nyári hétvége forró csendjében. Észrevesszük a házakat, az ablakokba tett növényeket - már ahol laknak és nem egy kihalt iroda egyen-szalagfüggönye és spot-armatúrái látszanak.

Rajtunk kívül egy külföldi turista házaspár ebédel itt csendben, pedig vasárnap a Kashmir 15% engedményt ad az áraiból.

Elhasznált étlapokat kapunk, amik újkorukban igen szépek voltak, de most már nem azok. Rajtuk a megszokott indiai finomságok, ezért természetesen Mango Lassival (600 Ft) és Papadammal (150 Ft) indítunk. Előbbi ugye egy joghurtos mangóital, finom, sűrű, édes és savanykás, is, helyettesíti a desszertet, mert az indiai édességeket úgy tapasztaltuk, jobb kihagyni.

Pillanatok alatt megszületik a döntés: a vega szekcióból a Bharan (vagy Bharnan - a számlán így, az étterem honlapján meg úgy szerepel), ez Tandoori kemencében sült, kesudióval és indiai sajttal töltött burgonya (1490 Ft), látványosan tálalt és nagyon finom étek, pont ilyenre vágyik az ember egy forró nyári hétvégén. A Murg Dahiwala (1490 Ft) gyömbéres mártásban szervírozott csirke, a Ghost Patiala bárányból (2490 Ft) pedig nyársonsült húsdarabkák édes-pikáns szószban. Kiváló mind és jólesnek hozzá a lepények, a Kashmiri naan (790 Ft) egy többféle natúr és töltött indiai kenyérből álló válogatás, majd kiegészítésül egy Plain naan (250 Ft), a natúr indiai lepény.

Egy félliteres és egy literes San Benedetto fogy még (450 és 700 Ft), részletes, korrekt számlát kapunk, a 9120 Ft-ból levonva a 15% vasárnapi kedvezményt és kellemes érzésekkel távozunk.

http://medwe.hu/ettermek/644kashmir/