Kashmir Restaurant

In English / Magyarul
  Attention! NEW!
We are providing new discount for our regular clients. Please ask your waiter!


  Subscribe to our newsletter
  Buffet lunch from 1 390 HUF!
  Download:
PDFour menu
Free WiFi Hotspot

Feldobox

Főzőiskola a Kashmir étteremben


Egy thai verzión nemrég estem túl; viszont kíváncsi voltam egy-két indiai trükkre is, úgyhogy befizettük magunkat régi barátunkhoz, Allen Diwanhoz a Kashmir étterembe.

Kashmir főzőiskola

Tulajdonképpen egyetlen problémám volt ezzel a főzőiskolával: az, hogy ez nem főzőiskola, legalábbis nem abban az értelemben, ahogy én képzeltem és reméltem. Ha a valós oktatással akarok párhuzamot állítani, akkor a thai főzősulim amolyan műhelygyakorlat volt, ott küzdöttünk mindannyian a wokok mellett. Ezzel szemben Allen verziója az egyetemi előadásokhoz hasonlít: a prof kint áll a táblánál és mesél, a diákok pedig ülnek és hallgatják.

Kashmir főzőiskolaEzen a definíciós különbségen érdemes már előre túlesni, mert aki úgy megy oda, hogy tudja, mire számítson, az nem fog csalódni. Utólag láttam egyébként, hogy az étterem magyar nyelvű honlapján teljesen korrekt módon főzőbemutatónak is hívják a rendezvényt.

Allen az a kicsit megszállott típusú vendéglátó, aki ügyel a részletekre, ez meglátszott ezen az estén is. Szépen megterített bemutatóasztal várt bennünket, a két segítőjével gördülékenyen készítették a szemünk előtt a fogásokat, és olyan alapanyagokat használtak, amelyek beszerzése az indiai konyha itteni rajongóit sem fogja a kétségbeesésbe kergetni.

Kashmir főzőiskolaNekem tetszik az a fajta, fúziós konyha felé mutató irány, amelyet a Kashmir képvisel. Ha egyszer a világ minden részén csinálnak klassz élelmiszereket, akkor miért ne lehetne időnként keverni őket? A saját kedvenc példám erre a tejföl. Megértem, hogy Délkelet-Ázsiában a legtöbben nem tudják fogyasztani a tejet és a tejfölt, meg persze hűtve tárolni sem, ezért nem is használják őket. Nekünk viszont zseniális tejfölünk van, miért ne lehetne egyszer-egyszer azzal krémesíteni a curryt? Érdemes kipróbálni, ha jól csinálja az ember, még a thaiok is csettintenek (csak szólni kell nekik, nehogy sokat egyenek belőle).

Vissza Indiához: a főzőbemutató ételsora tartalmazott levest, előételt és salátát, főételt, végül desszertet. Ezeknek a receptjeit e-mailben ígérték a szervezők, és ha megengedik, akkor a Kispadon is közzé fogom tenni őket.

Az est végén pedig Allen megkérdezte, hogy tetszettek-e a zenék, amelyeket a fogások közötti kóstolószünetekben hallottunk. Mondtuk, hogy igen, erre megkaptuk őket egy saját készítésű mix CD formájában, igényesen nyomott felületű lemezen.

Mondom, ügyel a részletekre.


kispad.hu