Kashmir Restaurant

In English / Magyarul
  Attention! NEW!
We are providing new discount for our regular clients. Please ask your waiter!


  Subscribe to our newsletter
  Buffet lunch from 1 390 HUF!
  Download:
PDFour menu
Free WiFi Hotspot

Feldobox

Kashmir


Kedves ismerőseink, Allen Diwan és népi zenekara gasztronómiai mesterkedéseit korábban csak utalások formájában követtük nyomon a blogon. Első kísérletük, a boldog emlékű Diwan Tandoori megszűnt, mielőtt méltányosan megénekelhettük volna, utódja, a Kama Sutra viszont nem érdemelte meg a hozsannát.

Most viszont megint pozitív fejlemény van, kattintsatok.

Kezdjük a bulvárfronton. A Kama Sutra, úgy tűnik, félresikerült. A némelyek által már eleve kétkedéssel fogadott indiai-izraeli vegyes előadás a jelek szerint nem tudta gólra váltani a helyzeteit.

Nekem a tulajdonosi összetétel mondjuk sosem okozott fejfájást; viszont az már igen, hogy az ételek nemcsak drágábbak voltak a Tandoorihoz képest, hanem egyértelműen gyengébbek is, ezen felül az étterem nevével sem voltam kibékülve. Kámaszútrának egy diszkót vagy masszázsszalont tessék elnevezni, nem pedig éttermet! Akárhogyan töröm a fejem, nem tudok védhető asszociációt elképzelni a név és egy laza hangulatú indiai vacsora között.

Forrásaink szerint egyébként a helyzet odáig fajult, hogy az izraeli tulajdonos egy izraeli séf behívásával igyekezett érvényesíteni az érdekeit, ami egy indiai étterem esetén meglehetősen rendhagyó elképzelésnek tűnik. Mindenesetre a Diwan család összepakolt, és odébb költözött egy sarokkal. Ide tartozik a hír, hogy egy másik pesti törzshelyünkön a minap egy korábban nem látott pincérrel futottunk össze, aki egy bensőséges pillanatban összeesküvés-elméletes hangon a fülünkbe súgta, hogy nemrég jött el a Kama Sutrából, mert ott az indiai szakácsok meg akarták őt mérgezni.

Tiszta szappanopera. Nem ismerjük a perpatvar pontos részleteit, de érdekes dolgok történhettek arrafelé. A Kashmir szempontjából azonban nem ez a legfontosabb. Hanem az, hogy jól főznek-e a legújabb helyen?

Jelentem, nagyon jól.

Tegnap délutáni látogatásunk óta abban reménykedem, hogy van egy újabb klassz alternatívája a Shalimarnak és a Pándzsábnak; hadd lehessen Budapesten is választani a jó indiai helyek között!

Kashmir étterem

A Kashmir ízlésesen berendezett, kisvendéglő méretű hely, bár az emeleten van egy nagyobb terme is. A pincérek látszólag kedvesek és lazák - azért fogalmazok így, mert nekünk az ismeretségünk révén valószínűleg volt egy kis hátszelünk, ezért azt is igyekeztem figyelni, hogy hogyan viselkednek a többi asztalnál.

Úgy döntöttünk, hogy nem a szokásos korma-vindaloo vonalon haladunk előre, hanem eddig nem kóstolt érdekességeket kérünk.

A vegetáriánus specialitás, a paneer badam pasanda (1790 Ft) mandulás szószban úszó házi sajt, amelybe aszalt gyümölcsökből készült masszát töltöttek. Annyira jó is, mint amilyennek hangzik. Az adraki csirke (1490 Ft) pedig új fogás a Diwan-éttermek választékában: gyömbéres-paradicsomos curryszószban figyelt, kicsit fűszeres volt, de semmiképp sem erős. Mentás-citromos rizst (550 Ft) kértünk hozzájuk, kettőnknek elég is volt egy adag.

Italfronton konzervatívak maradtunk: chai, azaz tejes tea és mangó lassi, valamint a végén egy korrekt cappuccino érkezett az ételekhez. Minden szép volt és jó, viszonylag könnyűt és nagyon finomat ettünk, hibát nem találtunk semmiben. A végén ötezer forintot fizettünk borravalóval együtt. Ezt részben a 15%-os vasárnapi kedvezménynek köszönhettük, amiről előre nem is tudtunk.

Kashmir étterem

Nem tudom, hogy a háziak humoros figyelmessége volt a vendégek felé avagy a véletlen, mindenesetre ebéd közben a háttértelevízióban a Hum Dil De Chuke Sanam című indiai blockbuster második része ment, amelynek helyszíne Budapest. Jól megfotózott turistacsalogató reklámfilmről van szó - mivel azonban a hírek szerint annak idején az illetékes magyar hatóságok elutasítottak mindenféle együttműködést a filmes stábbal, a szegény indiai nézőkkel azt hitetik el, hogy ez a sok gyönyörűség Olaszországban van. Úgy kell nekünk.

Ítélet (0-7): ez, így és most, makulátlan produkció volt, úgyhogy hetest neki. Szívesen ajánljuk a figyelmetekbe; célszerűen vasárnap (vagy ünnepnapon) menjetek, akkor él a kedvezmény és hely is nagyobb eséllyel akad.

Budapest, Arany János utca 13.
061-354-1806

(Képek: Tiglis és az étterem prospektusa -
ahogy megjöttek az ételek, elfeledkeztünk a fotózásról)

http://kispad.hu/bilagit/200606/kashmir.html